magyar english romana
Kapcsolat

Technobond FA ragasztó

TECHNOBOND FA
BELTÉRI FAIPARI RAGASZTÓ

ÖSSZETÉTEL:
Poli-vinil-acetát bázisú diszperziós ragasztó.

ALKALMAZÁSI TERÜLET:
A ragasztó felhasználható beltéri, nedvesség hatásának ki nem tett faipari termékek gyártásához, bútoripari csapos kötések ragasztásához. Kiemelkedően jól csiszolható, a csiszolószalagot kíméli.

MÉRGEZŐANYAG-TARTALOM:
Nem mérgező és nem tűzveszélyes.

TÁROLHATÓSÁG:
Száraz raktárban, sugárzó hőtől és közvetlen napfénytől védett helyen kell tárolni. A termék fagyveszélyes. Optimális tárolási hőmérséklet:+5 és 40°C. Tárolhatósági idő: 12 hónap.

MŰSZAKI ADATOK:
Megjelenés: törtfehér színű, homogén vagy könnyen homogenizálható,
jellemző szagú, sűrűn folyó diszperzió.
Viszkozitás (Brookfield viszkoziméter): 17 ±3 Pas
Nem illó anyag tartalom: 51 ±1,5 %
Sűrűség: kb 1,08 g/cm3
pH : kb. 6,0 ±0,5
Ragasztási hőmérséklet (minimum): 5 °C
Tűzveszélyességi fokozat: IV.
Nyitott idő (20°C-on): kb. 10 perc
Ragasztási szilárdság (N/mm2): kb. 10,0
Vízállóság: D1-D2 (B1-B2)

FELHASZNÁLÁSI ÚTMUTATÓ:
Felhasználás előtt alaposan fel kell keverni. Vízzel hígítható, de célszerű hígítatlan vagy enyhén hígított (max. 10%) formában felhasználni. A munkaeszközről száradás előtt vízzel lemosható.
A ragasztó felhordható ecsettel, spatulával, hengerrel és gépi úton. A megfelelő ragasztási szilárdság eléréséhez tiszta, pormentes, jól illeszkedő felület szükséges. A helyiség, a ragasztó és a ragasztásra kerülő tárgyak hőmérséklete nem lehet kevesebb 5°C-nál.
Általában elég az egyoldalas felhordás (120-180 g/m2), nehezen nedvesedő felület esetén azonban szükség van kétoldalas felhordásra (60-100 g/m2/oldal). A felhasznált fa nedvességtartalma 8-10 % legyen.
A szokásos felhasználási körülmények között a ragasztóval bekent felületet kb.5 percnél nem szabad tovább nyitva hagyni, mert a ragasztó bőrösödhet, és nem biztosít megfelelő ragasztást. A ragasztási szilárdság növelésére az összeillesztett felületeket 0,2-0,8 N/mm2 nyomással össze kell préselni. A szükséges minimális préselési időt és hőmérsékletet a konkrét technológia szerint kell meghatározni.


Tájékoztató jelleggel az alábbiakat javasoljuk:

Anyag 20 °C 50 °C 70 °C
kemény fa 17 perc 9 perc 6 perc
puha fa 15 perc 7 perc 5 perc
rétegelt lemez 40 perc 7 perc 4 perc

A maximális szilárdság eléréséhez 2 óra préselés szükséges. A ragasztott kötés teljes megszilárdulásához minimum 24 óra szükséges. Filmje száradás után átlátszó.

Kiszerelések:
30g, 125g,  280g, 750g-os csőrös flakon; 5 kg és 32 kg-os műanyag vödör; 130 kg-os hordó; 1100kg-os konténer

A Műszaki leírásban közölt adatok, alkalmazási területek és felhasználási technológiák a legjobb műszaki ismereteink alapján készültek, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő, az anyagok sokféleségére való tekintettel a részletes alkalmazási előírásokat és vizsgálatokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűeknek tekintendők!

Biztonságtechnikai adatlap Technobond Fa